Sunday, April 6, 2014

salçalı biftek





Salçalı biftek yemeği, bifteğin salçalı sos içerisinde pişirilmesiyle hazırlanır. Biftekler yağ içerisinde iki tarflı kızartılır, aşçıların deyimi ile et mühürlenir. Ardından mühürlenmiş biftekler salçalı sos içerisinde yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tarifimde iki diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı un'u bifteklere hafif aroma versin diye kullanıyorum. Sarımsak dişlerinin üzerine bıçağı bastırın, sarımsağı çatlatın ve olduğu gibi yağ içinde kızarttıktan sonra çıkarın atın. Bir tatlı kaşığını unun içerisine daldırdıktan sonra, kaşığı silkeleyerek kalan unu kullanın. Yani kaşığı tepeli olarak doldurmayın, sos içerisinde fazla un kullanmayın. Bifteklerinizin ince veya kalın oluşuna göre su miktarı değişkenlik gösterebilir. Verdiğim su ölçüsü normal kalınlıkta biftekler için yeterlidir. Şayet etiniz yumuşamadı ve etin suyu yetersiz ise, bifteklerin üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin. Sultan, her daim salçalı bifteğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım

beş dilim biftek

bir kaşık domates salçası

bir tatlı kaşığı un

bir buçuk bardak sıcak su

iki diş sarımsak

beş kaşık zeytinyağı

karabiber

tuz



Yapılması

tavada zeytinyağı içinde sarımsağı kavurun, ardından çıkarın

üzerine biftekleri yayın, iki tarafını kızartın ve bir kaba alın

tavaya sıra ile salçayı ve unu ilave edin hafif kavurun

üzerine 1.5 bardak sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin karıştırın

ardından biftekleri ilave edin, tavayı bir defa fokurdatın ve kapağı kapatın

ocağı kıstıktan sonra, etler yumuşayıncaya kadar pişirin

ve yemeğinizi patates püresi veya pilav eşliğinde servis edin

Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.

Sultan

SULTAN YEMEK TARİFLERİ Anlaşılabilir ve yapılabilir yemek tarifi, malzemesi, yapılması resimleriyle işte bu blogda; http://sultanyemektarifleri.blogspot.com/ bizi izlemeye devam edin.

No comments:

Post a Comment