Wednesday, April 23, 2014

ENGİNAR KAVURMASI




Malzemeler:

* 3-4 tane ayıklanmış doğranmış enginar (enginar yatağı)

* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan

* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ

* 1 tane kesme şeker ( bir çay kaşığı toz şeker)

* 1-2 çay bardağı sıcak su

* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

* 1/2 demet kıyılmış maydanoz

* 1/2 demet kıyılmış taze nane

* 5-6 tane ince kıyılmış taze soğan ( yeşil soğan)

* 5-6 diş kıyılmış sarımsak veya 2 tane ince kıyılmış taze sarımsak 

* Tuz, ve baharat



Yapılışı:

* Marketten veya pazardan aldığınız ayıklanmış yatak enginarları suyundan çıkarın

* Yarım saat temiz bir su içinde bekletin

* Limon suyunda bekleyen enginarların limonunu bu şekilde azaltın

* Büyük tavaya yağı koyun

* Ocağın altını açın

* Yağ kızdığı zaman içine kuru soğanları atın

* 5 dk. kadar soğanları kavurun

* Doğranmış enginarları ve sarımsakları  ilave edin

* 5 dk. daha kavurun

* Enginarlara sıcak su koyun 

* Tavaya uygun bir kapak kapatın

* Enginarları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin

* Enginarlar yumuşayınca kapağını açın

* Üzerine bütün yeşillikleri dökün ve karıştırın,

* Tuz ve şekeri koyun

* Ocağın altını kapatın

* Yemeğin sıcaklığı ile yeşillikler yumuşasın

* İstediğiniz baharatı ilave edin

* İster soğuk ister sıcak servis yapın

*Afiyet Olsun..





NOT:

* Enginar yemekleri zahmetli pişirildiği için çalışan insanlara çok kolay bir tariftir.

* Hem lezzetli hem de çok pratik ve çabuk yapılan bir enginar yemeğidir.

* Marketlerden ve pazarlardan soyulmuş ve ayıklanmış enginar bulabilirsiniz.

* Enginar satışa sunulduğuna limon suyunda veya limon tuzunda bekletiliyor.

* Enginarlar da limonun tadı çok yoğun oluyor.

* Aldığınız enginarları biraz soğuk su da bekletirseniz fazla limon tadını almış olursunuz.





* Enginarları istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.

* Yeşillikleri ince kıyarsanız daha lezzet katıyor.

* Yağ miktarı size kalmıştır.

* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.

* Pul biber çok yakışıyor.







* Enginar çok gerekli bir sebzedir.

* Besleyici ve vitaminlidir.

* Özellikle Karaciğer için gereklidir.

* 40 tane enginar yerseniz karaciğeri temizliyormuş.

* Bu tam zamanı olan enginarı çok tüketmenizi tavsiye ediyorum.





* Ben biraz büyük doğradım enginarın lezzetini daha çok alıyorum.

* İşi acele olanlar daha küçük doğrayarak daha çabuk pişirebilir.

* Geç pişen enginarlara daha fazla su ekleyebilirsiniz.





* İsteyen içine ilave dolmalık fıstık ilave edebilir.

* Fıstıkları enginarla birlikte yağ içinde kavurarak koyun





UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE , MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR.

No comments:

Post a Comment