Hayırlı Cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..
Bugün taslaklara geçen hafta kaydettiğim bir tarifimi paylaşıyorum.Hepinizin yaptığı bildiği bir tarif arşivimde yerini alsın bakarsınız birileri faydalanır:)
MALZEMELER VE HAZIRLANIŞI:
250 gr kıyma,
3-4 dilim bayat ekmek içi
1 adet rendelenmiş kuru soğan,1 yumurta akı,5-6 dal ince kıyılmış maydanoz,
kimyon,tuz,karabiber yoğrularak fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanarak köfteler hazırlanıp bir kenara alınır.
1 adet kuru soğan yemeklik doğranır,2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.
1 orta boy patates,1 adet havuç ufak doğranarak soğanlara katılıp kavurmaya 2-3 dakika devam edilerek salça ilave edilir.Üzerine su konularak kaynara çıktıktan sonra köfteler içine atılır.10 dakika köfteler ,patates ve havuç pişirilerek 500 gr bezelye yıkanır tencereye ilave edilir.10-15 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun...
NOT:Ben konserve bezelye kullandığım için en son tencereye bezelye ilave ettim.Taze bezelye kullanacak olursanız köftelerle ilave etmelisiniz.
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))
No comments:
Post a Comment