Friday, April 18, 2014

KÖFTELİ BEZELYE


Hayırlı Cumalar..Cumanın rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun..

    Bugün taslaklara geçen hafta kaydettiğim bir tarifimi paylaşıyorum.Hepinizin yaptığı bildiği bir tarif  arşivimde yerini alsın bakarsınız birileri faydalanır:)





         MALZEMELER VE HAZIRLANIŞI:


250 gr kıyma,


3-4 dilim bayat ekmek içi



1 adet rendelenmiş kuru soğan,1 yumurta akı,5-6 dal ince kıyılmış maydanoz,


kimyon,tuz,karabiber yoğrularak fındık büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanarak köfteler hazırlanıp bir kenara alınır.



1 adet kuru soğan yemeklik doğranır,2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur.


1 orta boy patates,1 adet havuç ufak doğranarak soğanlara katılıp kavurmaya 2-3 dakika devam edilerek salça ilave edilir.Üzerine su konularak kaynara çıktıktan sonra köfteler içine atılır.10 dakika köfteler ,patates ve havuç pişirilerek 500 gr bezelye yıkanır tencereye  ilave edilir.10-15 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun...






NOT:Ben konserve bezelye kullandığım için en son tencereye bezelye ilave ettim.Taze bezelye kullanacak olursanız köftelerle ilave etmelisiniz.






Hayatınızda ki her şeyin gönlünüze göre olması dileklerimle...HOŞÇA KALIN:))


           








No comments:

Post a Comment