MALZEMELER:
1 yumurta, 500 g süzme yogurt (Quark), 1 su bardagi siviyag, 1 su bardagi su, 2 paket kabartma tozu,
yaklasik 1 kilo un, tuz, 250 g tereyag veya margarin
iC MALZEMELERi:
Beyaz peynir, maydanoz (ölcüsünü siz ayarlayin)
HAZIRLANISI:
Tereyag haricindeki tüm malzelerden kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim ve 1 saat kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan biraz büyükce bezeler yapalim ve her bir bezeyi ince sekilde acalim.
Aralarina eritmis oldugumuz tereyagindan sürerek üst üste dizelim.
Hamuru bir ucundan baslayarak sıkıbir rulo yapalim.
Bu sekilde yarim saat kadar buzdolabinda bekletelim.
Daha sonra 1 cm kalinliginda keselim, elimizle hafif acip icerisine arzu ettigimiz ic malzemesinden koyup kapatalim.
Ben artan erimis yagi üzerine sürdüm daha citir citir oldu.
Orta isida pisirelim.
AFIYET OLSUN...
Ziyaret edilmesi gereken enterasan siteler : ev yapımı şekilli yaş pastalar
No comments:
Post a Comment