Wednesday, November 20, 2013

KIBRIS KÖFTESİ




kibris koftesi 1


 


 


   Kıbrıs köftesini bir çok defa yapsam da bir türlü fotoğraflamak kısmet olmadı. Gerçi buna benzer daha evvel içine havuç, patates ve kabak rendelediğim bir misket köfte ve ada köftesi tarifi blogta mevcut.


 


 


   Bu köftenin bildiğimiz köfteden tek ayrılan yanı içine patates rendelenip, tarçın eklenmesi. Tarçını abartmazsanız çocukların  ve yiyen herkesin beğeneceği yumuşak ve lezzetli bir köfte oluyor.


 


kibris koftesi 2


 


 


 


KIBRIS KÖFTESİ TARİFİ


 


500 gram kıyma


2 orta boy patates


1 orta boy kuru soğan


3 dilim bayat ekmek


1 yumurta


yarım çay kaşığı tuz


yarım çay kaşığı karabiber


çay kaşığının ucuyla tarçın ce yeni bahar


 


 


 


Soğanı rendenin iri tarafı ile patatesleriyse rendenin küçük tarafı ile rendeleyin ve sularını avcunuzla sıkın.


 


Kıymaya sularını sıktığınız patates ve soğan rendelerini, baharatları, yumurtayı ve  ufaladığınız ekmek içini ekleyip köfte harcını iyice yoğurun.


 


Harcı yaklaşık 1 saat dolapta dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köftelerinize yassı şekiller verin ve orta ısıda ve kızgın sıvıyağda kızartın.


 


Afiyet Olsun.


 


Not: Patates ve soğanı sıkmazsak , köfte dinlenirken sularını salıyorlar. Ayrıca köfteyi kızartırken çok karıştırmayın ki dağılmasın...




No comments:

Post a Comment