Merhaba..
Kar yağışlı bir sabaha uyandık bugün Kastamonu' da hava oldukça soğuk..
Çok şükür evimiz ve kalplerimiz sımsıcak.. Rabbim kimseyi çatısız bırakmasın inşallah..
Bu sabah kahvaltımızda Ömür Akkor' un Osmanlıdan Günümüze Yumurtalı Tarifler adlı kitabından patatesli yumurtayı yaptım.. Normalde küp küp değilde klasik şekilde doğrayıp kızartıp yapıyordum ama bu şekli çok daha hoşuma gitti :)
Malzemeler:
2 adet patates
3 adet yumurta
Tuz
1 Çorba kaşığı tereyağ
Dilerseniz; kekik
Yapılışı:
Patatesler soyulup küp küp doğranır kızgın yağda kızartılıp bir kenara alınır.
Yumurtalar tuz ile çırpılır. Tereyağ tavada eritilip üzerine patatesler dökülür en son yumurta da eklenip pişirilir.
Dilerseniz üzerine kekik ilave edilip sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment